Jeff Sutherland, de grondlegger van Scrum op het Ashram College.

Woensdag 11 september heeft Jeff Sutherland samen met zijn zoon JJ Sutherland het Ashram College bezocht. Zij waren te gast bij een aantal klassen, hielden daar een bevlogen verhaal over het nut van Scrum en eduscrum en hebben met een aantal leerlingen uit verschillende klassen gesproken.

 

Met vier leerlingen uit 6 vwo zijn zij in gesprek gegaan. De leerlingen gaven aan dat eduScrum hen veel gebracht heeft. Met name werden naar voren gebracht het ontwikkelen van hun kernkwaliteiten, hogere cijfers behalen, goed samenwerken, terugkijken op het werk en op het samenwerken, leren van je fouten en die direct kunnen verbeteren in een volgende sprint.

 

Jeff en JJ waren bijzonder onder de indruk van de praktijk van eduScrum in de lessen. Ook het leereffect met name op de persoonlijke groei en ontwikkeling van de leerlingen vonden zij indrukwekkend. Jeff zei meerdere malen in de klassen waar hij aanwezig was: scrum en eduScrum zijn methoden om mensen tot betere mensen te maken, omdat zij door deze methodiek groeien als persoon. Op deze wijze wordt de wereld waarin wij leven een betere en socialere wereld!

Posted in Jan van Rossum Tagged with: ,