Loopbaanbegeleiding en Coaching

small image colour stuff copy

 

 

Ik coach en begeleid vele jongeren bij de keuze voor een profiel, voor een vervolgopleiding en voor een geschikte baan. Leidraad daarbij is voor mij dat een keuze voor profiel, studie en beroep bij jou als persoon moet passen. Dat wil zeggen past bij:

  • wie je bent
  • wat je kunt
  • wat je capaciteiten zijn
  • wat je interesses zijn
  • wat je intuïtief altijd al hebt willen doen
  • waar je warm van wordt van binnen
  • wat je inspireert
  • wat je top ervaringen zijn (geweest).

Ik gebruik hierbij veel verschillende spelvormen, naslagwerken, vragenlijsten, maar vooral het gesprek.  Gedurende de laatste jaren heb tientallen jongeren als loopbaancoach op deze wijze met zeer veel succes begeleid. Allen zijn op een plek terecht gekomen waar zij nu nog steeds zeer tevreden mee zijn en waarin zij zich als persoon binnen en buiten hun school en/of beroep verder kunnen ontwikkelen. Enkele citaten zijn:

Jan heeft me geholpen met het kiezen van de juiste studie. Na het traject, waarbij je in de diepte van je persoon gaat kijken, volgde een studiekeuze die een schot in de roos bleek te zijn. Jan heeft me hier ontzettend mee geholpen. – Jasper, 25 jaar.

“Jan heeft mij begeleid tijdens een moeilijke periode in mijn studie. Jan hielp mij via kleine stappen weer vertrouwen te krijgen in een goede toekomst. Van iemand die dreigde zijn startkwalificatie niet te behalen ben ik nu een honourstudent in het HBO. Jan heeft hier een belangrijke rol in gespeeld.” – Tyas, 26 jaar.

“Door Jan kreeg ik inzicht in een hele andere set kwaliteiten van mijzelf die ik kon gebruiken als fundament bij het kiezen van een totaal andere studie; waar ik binnen vier jaar succesvol mijn bachelor en master heb gehaald. Geduldig, respectvol en vooral duidelijk was de coaching van Jan. Hij heeft samen met mij de lijnen uitgezet waarlangs ik weer zelfstandig verder kon. Omdat Jan zo persoonsgericht werkt, is zijn sturing tijdens de coaching altijd treffend.” – Rozan, 29 jaar.

Wil je meer hierover weten of zou je een keer een gesprek met mij hierover willen klik dan hier.

0382 loopbaan